Suppen ziet er misschien heel rustig uit, maar tijdens het suppen doe je een full body workout. Je gebruikt namelijk al je spieren, je benen, buik, billen, schouders, rug en armen. Omdat je steeds je balans probeert te houden zijn je core, bilspieren en beenspieren constant aangespannen. Je hebt je hele lichaam nodig om kracht te zetten en vooruit te komen, maar dus ook om je evenwicht te bewaren.

Tijdens een uur recreatief suppen verbrand je tussen de 200 en 250 calorieΓ«n. Als je echt voor snelheid gaat kan je al rond de 500 calorieΓ«n per uur verbranden. Suppen is zowel krachttraining als cardio. De perfecte combi dus en je hebt niet eens door dat je zo hard aan het trainen bent.

Hoe meer je gaat suppen, hoe makkelijker het zal zijn en daarmee ga je ook merken dat je snelheid ook omhoog zal gaan. Je hele lichaam wordt sterker, dus met dezelfde inspanning (voor je gevoel) ga je ineens een stuk harder dan de eerste keer dat je hebt gesupt.

Naast het feit dat suppen een full body workout is, heeft het ook nog andere voordelen voor je gezondheid. Het kan helpen om je balans te verbeteren en je kernspieren te versterken, wat kan bijdragen aan het voorkomen van blessures en rugpijn. Ook kan het een effectieve manier zijn om stress te verminderen en je mentale welzijn te verbeteren. Het rustgevende geluid van het water en de natuurlijke omgeving waarin je supped, kunnen een ontspannende en meditatieve ervaring bieden.

Bovendien is suppen een activiteit die geschikt is voor mensen van alle leeftijden en niveaus van fitness. Het is gemakkelijk te leren en je hebt geen speciale vaardigheden of apparatuur nodig. Het enige wat je nodig hebt is een paddleboard en een peddel en je bent klaar om te gaan. Het is ook een sociale activiteit die je met vrienden, familie of collega’s kunt doen, en het kan een geweldige manier zijn om samen tijd door te brengen terwijl je actief bezig bent.

Kortom, suppen is niet alleen een geweldige manier om je lichaam te trainen en calorieΓ«n te verbranden, maar het biedt ook tal van andere voordelen voor je gezondheid en welzijn. Het is een leuke en toegankelijke activiteit die je op elk moment kunt doen en die je keer op keer weer terug zal laten komen.

Β