FAQ

Wat voor kleding moet ik aan?

In de zomer op een warme dag kan je gewoon in zwemkleding suppen, maar op iets minder warme dagen werkt sportkleding ook prima. De kans dat je in het water valt is niet zo groot, omdat we goede beginner SUP’s hebben die vrij stabiel zijn. Toch is er altijd een kans dat je je balans verliest en toch in het water valt. We hebben ook wetsuits te huur voor de wat koudere dagen.

Kan ik me bij jullie omkleden?

Je kan je niet binnen bij ons omkleden, maar voor de deur buiten. Het is dus handig als je al omgekleed naar ons toekomt.

Wat doe ik met mijn waardevolle spullen?

We geven je een krat waar je al je spullen in kan doen en die zetten wij binnen achter gesloten deuren voor je neer.

Kan ik suppen zonder ervaring?

Ja, je kan zeker suppen zonder ervaring. We geven je goede instructies voor je het water opgaat zodat je met een goed gevoel aan je tocht kan beginnen.

Is suppen moeilijk?

Suppen is niet moeilijk, maar het kan wel wat oefening vergen om de techniek onder de knie te krijgen en je balans te vinden op de plank. Het is echter een laagdrempelige watersport die geschikt is voor mensen van alle leeftijden en niveaus, en onze SUP’s zijn vrij stabiel, waardoor het makkelijker is om je balans te houden. Onze ervaren instructeurs zullen je ook graag op weg helpen en tips geven om het suppen zo makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Kan je ook samen op een SUP?

Ja, wij hebben daarvoor speciaal de duo SUP. En wat is er nou leuker dan samen op één SUP te staan?
Speciaal daarvoor hebben wij de duo SUP, waar je samen op kunt staan of zittend kunt peddelen. Ideaal voor een romantische date of een gezellig uitje met vrienden.

Wat zijn de fysieke voordelen van suppen?

Stand-ip Paddleboarding biedt een volledige lichaamstraining, waarbij de core, evenals de armen, benen en rug worden aangesproken. Het verbetert ook het evenwicht en de stabiliteit.

Welke psychische voordelen heeft suppen?

SUPpen heeft verschillende psychische voordelen. Het kan je helpen om te ontspannen en je stressniveau te verminderen. Het water en de natuurlijke omgeving hebben een rustgevende effect op je geest, waardoor je even helemaal kunt ontspannen aan de dagelijkse stress en drukte.
Het kan ook bijrdagen aan een betere mentale gezondheid en welzijn. Het is een vorm van lichaamsbeweging die je endorfines vrijmaakt, waardoor je je gelukkiger en positiever kunt voelen. Bovendien kan de natuurlijk omgeving helpen om je gedachten te orderen en je geest helderder te maken.

Zijn er regels of voorschriften waaraan ik me moet houden tijdens het suppen in Amsterdam?

Ja je moet dezelfde regels en voorschriften volgen als bij elk ander vaartuig. Je moet bijvoorbeeld voorrang verlenen aan grotere boten, in aangewezen waterwegen blijven en gebieden met zwaar boorverkeer vermijden, zoals het Ij. Daarnaast is het belangrijk dat je zo rechts als mogelijk supt zodat de boten je makkelijk kunnen passeren. En als je een boot passeert zorg er dan voor dat je paar meter er tussen houdt.