Als je op zoek bent naar een leuke en effectieve manier om af te vallen, dan is suppen misschien iets voor jou. Suppen is een watersport waarbij je op een surfboard staat en jezelf voortbeweegt met een peddel. Het is een complete workout die niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook voor je geest.

Calorieën verbranden met suppen
Een groot voordeel van suppen is dat het een effectieve manier is om calorieën te verbranden. Je gebruikt namelijk bijna alle spieren in je lichaam om jezelf voort te bewegen op het water. Afhankelijk van je gewicht en de intensiteit van je training, kun je tot wel 500 calorieën per uur verbranden. Ter vergelijking: tijdens een uurtje wandelen verbrand je ongeveer 200 calorieën.

Effect op je lichaam
Suppen heeft niet alleen een positief effect op het aantal calorieën dat je verbrandt, maar het is ook goed voor je lichaam op andere manieren. Zo train je bijvoorbeeld je balans en je core-spieren (buikspieren, rugspieren en bekkenbodemspieren), omdat je constant je evenwicht moet bewaren op het wiebelige board. Ook train je je armspieren, schouders en rugspieren door het peddelen.
Daarnaast heeft suppen ook een ontspannende werking op je lichaam. Je bent immers in de buitenlucht, omringd door water en natuur, waardoor je stressniveau daalt en je je beter voelt.

Tips voor een effectieve workout
Als je wilt afvallen met suppen, dan zijn er een aantal tips die je kunnen helpen om het meeste uit je workout te halen:
1. Verhoog de intensiteit: Als je meer calorieën wilt verbranden, dan kun je de intensiteit van je workout verhogen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld sneller te peddelen of door een grotere afstand af te leggen.
2. Varieer je workout: Door te variëren in je workout blijft het leuk en uitdagend. Probeer bijvoorbeeld verschillende routes uit of oefen nieuwe technieken.
3. Let op je voeding: Afvallen draait niet alleen om beweging, maar ook om voeding. Zorg ervoor dat je gezond eet en voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.
4. Bouw langzaam op: Als je net begint met suppen, dan is het belangrijk om langzaam op te bouwen. Begin bijvoorbeeld met korte sessies en bouw dit langzaam uit naar langere sessies.

Conclusie
Suppen is een leuke en effectieve manier om af te vallen. Door te suppen verbrand je calorieën, train je je spieren en ontspan je je lichaam. Door te variëren in je workout en op je voeding te letten, kun je het meeste uit je training halen. Dus waar wacht je nog op? Ga het water op en begin met suppen!